אדם שמסופק האם ספר אתמול האם יכול להמשיך לספור בברכה?
נחלקו הראשונים האם מצות ספירת העומר היא חטיבה אחת של 50 לילות או כל לילה זו מצוה בפני עצמה, נפקא מינה למי ששכח יום אחד ולא ספר האם יכול להמשיך ולספור בברכה, שו"ע סימן תפ"ט סעיף ח' פסק, אם שכח לברך באחד מהימים, סופר בשאר הימים בלא ברכה, אבל אם מסופק אם דלג יום אחד ולא ספר, יספור בשאר הימים בברכה, והטעם מבואר בבית יוסף, משום שיש ספק ספיקא, ספק אם דילג ואם נאמר שדילג ספק שמא כל יום ויום מצווה בפני עצמה כשיטת התוספות, ואף אם בוודאי שלא ספר בלילה הקודם יכול לספור ביום בלא ברכה ולהמשיך בשאר הלילות לספור בברכה משום ספק ספיקא, שיש אומרים שספירת היום – נחשבת ספירה.
עד מתי המנהג שלא לישא אשה ולא להסתפר בעומר?
באופן כללי לדעת השו"ע האבילות מפסיקה ביום לד' לעומר בבוקר ולדעת הרמ"א ביום לג' בבוקר, השנה של"ג בעומר חל ביום שישי גם לדעת הרמ"א סימן תצג' סעיף ב' אפשר להסתפר ולישא אשה כבר ביום שישי שהוא לג' בעומר, במקום צורך – שיש לו סיבה שמונעת ממנו להסתפר ביום שישי מותר לו להסתפר בליל שישי.
האם מברכים שהחיינו בימי ספירת העומר?
מותר לברך שהחיינו על פרי חדש בימי הספירה, משום שהימים האלה אינם נחשבים ימי פורענות כימי בין המצרים, ואף מי שנהג שלא לברך שהחיינו בימי הספירה מטעם אבילות, אין צריך התרה כדי לבטל מנהגו, על פירות חדשים נוהגים לברך לכתחילה בימי הספירה ועל לבישת בגדים חדשים עדיף להדר וללבוש הבגד החדש בשבת של תוך ימי הספירה והמיקל לברך בימות החול יש לו על מי לסמוך וכ"ש כשיש שמחה של ברית שמברכים לכתחילה שהחיינו.
למי מותר להסתפר בימי ספירת העומר?
שו"ע סימן תצג' סעיף ג', כשיש מילה בימי העומר מותרים בעלי הברית, דהיינו המוהל, הסנדק ואבי הבן להסתפר ביום שלפני המילה סמוך לערב, מפני שיום טוב שלהם הוא. חתן – יכול להסתפר גם בערב שבת שלפני חתונתו, גם לכבוד החתונה וגם בכל יום משבעת ימי המשתה, חתן בר מצווה שחוגג ביום ההולדת שלו ג"כ יכול להסתפר ויש שמקילים גם לאביו בלבד.